Hoofdpagina

Uit buggy-kinderwagen.nl

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Baby Kinderwagens

Je wilt graag een kinderwagen kopen voor je baby. Meteen kom je in een wirwar van informatie terecht! Buiten het feit om dat veiligheid prioriteit nummer één heeft, krijg je te maken met diverse aspecten zoals gemak, comfort, design, afwerking, kleuren en noem het allemaal maar op.

Waar moet je beginnen met het uitzoeken van een geschikte kinderwagen? Koop je deze online, in een winkel of tweedehands? Welk merk moet je kopen en welk model?

Kinderwagens zijn stuk voor stuk anders. De ene is geschikt voor in de stad, met de andere wandelt u met gemak over het strand. De verschillen in prijs zijn gigantisch! Van €580,- tot €1000,-. Let op: Duurder is niet per se beter!

Omdat kinderwagens een grote uitgave zijn, is het belangrijk om goed uit te zoeken welke kinderwagen voor jou geschikt is. De consumentenbond heeft voor u een test gedaan voor de meest geschikte kinderwagen, dit zijn de merken als:

De consumentenbond testte diverse soorten kinderwagens, waarop verschillende onderdelen geklikt kunnen worden (zoals een reiswieg, zitje en/of een auto kinderzitje.

Welk merk?

De meest verkochte kinderwagen wereldwijd is de Bugaboo Cameleon. Veel mensen weten niet dat de Bugaboo 100% een Nederlands product is. In Nederland is het allemaal begonnen, maar het werd zo'n groot succes, dat binnen een aantal jaren het merk wereldwijd een veel verkochte kinderwagen werd. Geen wonder dat u in een babywinkel bijna direct naar een Bugaboo kinderwagen wordt gedrukt door de verkoopster. Dit heeft niets te maken met provisie, maar simpelweg met het feit dat de Bugaboo voor vele mensen geschikt is. Bugaboo maakt flexibele, simpele en functionele kinderwagens die de bewegingsvrijheid van de mens vergroot.

Dit betekent natuurlijk niet dat ook u een Bugaboo aan moet schaffen. Er is een grote kans dat een andere kinderwagen net zo goed voldoet aan uw verwachtingen. Andere merken kinderwagens zijn onder andere:

Kleur

Een item waar u goed over na moet denken is de kleur. Van pimpelpaars tot aan pikzwart, kinderwagens zijn er in alle kleuren te bestellen. Verwacht u een jongen en denkt u daarom voor een knalblauwe wagen te gaan? Dat kan. Hou er echter wel rekening mee dat een eventueel volgend kindje een meisje kan zijn. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde! Koop ook niet per se een kinderwagen in het groen, omdat deze mooi bij uw inrichting past. Een kinderwagen wordt vaak buiten gebruikt, hou hier dus rekening mee. Kleuren als wit of zand worden sneller vies. Het is dus verstandig om goed na te denken over de kleur.

Kenmerken kinderwagen

Vind u het belangrijk dat een kinderwagen makkelijk in te klappen is? Of dat de kinderwagen hoger is dan gemiddeld? Misschien vind u het wel belangrijk om veel opbergruimte te hebben of moet de kinderwagen met één hand vooruit te duwen zijn. Elke kinderwagen heeft zijn eigen kenmerken. Laat u hierover goed informeren.

Advies en informatie

In babywinkels en op internet kan u veel informatie vinden over de juiste kinderwagen. Het meest betrouwbaar zijn echter de gebruikers ervaringen van mensen om u heen. Vraag vrienden, familie of kennissen om advies of lees de reacties van andere gebruikers op websites. Ga vooral af op uw eigen gevoel. Test een kinderwagen in de winkel, bedenk wat u belangrijk vindt en staar u niet blind op mooie verkooppraatjes.

Persoonlijke instellingen